Kuehne + Nagel kiest voor Inther als system integrator

28 oktober 2015
Corporate
Food

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel heeft op 19 oktober een nieuw retourencentrum in Zaandam geopend, waar retouren afkomstig uit de winkels van Albert Heijn worden verwerkt. Dit houdt in het sorteren en reinigen van zwarte kratten, het sorteren van bierkratten, het sorteren van pallets, het verwerken van rolcontainers en het afvoeren van plastic, karton en overig afval.

Voor het gehele gemechaniseerde material handling systeem voor dollies, kratten en pallets heeft Kuehne + Nagel voor Inther Logistics Engineering BV als system integrator gekozen.

Lege kratten afkomstig van de Albert Heijn fillialen zullen op rollies ingevoerd worden alwaar ze van elkaar worden gescheiden. De overgebleven stapels met kratten zullen vervolgens op soort gesorteerd en gepalletiseerd worden waarna ze in afwachting van hun reiniging tijdelijk worden gebufferd. Depalletizers en destackers zorgen er vervolgens voor dat enkele kratten aangevoerd worden naar de verschillende wasmachines. Na reiniging van de kratten worden er opnieuw stapels met gereinigde kratten gevormd om deze vervolgens op soort weer te palletizeren.

Inther is midden oktober gestart met de implementatie, welke volledig wordt aangestuurd door het Warehouse Control Systeem Inther LC.

 

Logo-Kuehne-Nagel.jpeg

Waarmee kunnen we je helpen?