Installatie nieuwe intralogistiek bij Westfort Vleesproducten in volle gang

De realisatie van het slimste vleesbedrijf van Westfort Vleesproducten krijgt steeds meer vorm. Begin maart 2020 is Inther Group on-site gestart met de installatie en bouw van de nieuwe intralogistiek. De huidige locatie in IJsselstein (NL) wordt uitgebreid met een centrale verwerkingslocatie en geïntegreerde invries- en vriesopslag met een oppervlakte van maar liefst 38.000 m2.

AS/RS Shuttle

Belangrijk onderdeel binnen deze logistieke oplossing is het AS/RS Shuttle systeem van Inther Group waar individueel ingevroren dozen gebufferd worden voordat deze worden gepalletiseerd. Voor de sortering van deze pallets is een AS/RS Shuttle systeem van 72 levels geïnstalleerd, verdeeld over 3 gangen. Dit systeem zal straks in een vriesomgeving van -18 graden Celsius alle producten volautomatisch uitsorteren.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe Inther Group dit indrukwekkende AS/RS Shuttle systeem bij Westfort Vleesproducten heeft gebouwd.

‘No hands’ vrieshuis

Een van de unieke onderdelen binnen deze totale nieuwbouw is de realisatie van een ‘no hands’ vrieshuis. Vanaf het moment dat de producten ingepakt zijn komen er in het proces van intern transport, invriezen, sorteren, palletiseren en vriesopslag geen handen meer aan te pas tot aan het moment dat de ingevroren producten verladen worden.

Alles op één locatie

Alle nieuwe faciliteiten worden bij Westfort op één locatie gerealiseerd. Eén van de belangrijkste voordelen hierbij is dat door de centralisatie de interne logistiek enorm wordt verbeterd. Daarnaast gaan medewerkers werken met de nieuwste vleesverwerkingstechnologieën en kunnen klanten er zeker van zijn dat op de meest efficiënte wijze en volgens de hoogste standaarden aan hun producten wordt gewerkt.

Interne logistiek Westfort vleesproducten

Meer weten? Neem contact met ons op

Meer informatie

Een moment geduld aub.