Inther realiseert nieuw DC Varova Fashion

Inther realizes new DC Varova Fashion

Varova Fashion is actief in de fashion-retail industrie met winkelketens als OPEN32, Sissy-Boy en Men at Work en kledingmerken als Tumble ‘N Dry, Gsus, KOI en Ontour.

Om de centralisatieslag van Varova Fashion te ondersteunen, ontwierp en realiseerde Inther een nieuwe magazijninrichting in het ± 10.000 m2 grote distributiecentrum in Arnhem. Waar de magazijnoperatie voorheen manueel werd aangestuurd, is deze nu voorzien van pick- & put to light, pick to cart, conveyors en racking.

Reguliere winkelorders (de pull stroom) worden batchgewijs verzameld vanaf legbordstellingen met behulp van pick to light met pickkarren. Middels conveyors worden de gebieden op verschillende mezzanine niveaus (2 keer ± 4.000 m2) met elkaar verbonden en worden de gepikte klantorders afgevoerd. Voor de push stroom is een verdeelstraat met putlights voorzien. Het replenishment vindt plaats vanuit het bulk gebied met pallet racking in combinatie met man-up trucks. De volledige installatie wordt aangestuurd door Warehouse Control System Inther LC.

Het systeem is sinds begin mei volledig operationeel.