Inther viert 20-jarig jubileum

Vandaag, dinsdag 1 mei 2018, bestaat Inther precies 20 jaar. Op 1 mei 1998 is Inther opgericht door Paul Hermsen en Martijn Herder, vandaag de dag nog steeds de directie van Inther.

“Het allereerste project van Inther was een projectmanagement klus voor Schuitema, toen het moederbedrijf van de C1000 supermarkten. Hiermee kwamen de eerste ‘guldens’ binnen en konden we beginnen aan de groei van onze organisatie. Initieel begonnen we met ons tweeën, waarbij we nu inmiddels zijn uitgegroeid tot een organisatie van 200 medewerkers”, geeft Martijn Herder aan. Daarbij is het einde van de groei voorlopig ook nog niet in zicht.

Naast het hoofdkantoor in Nederland, heeft Inther vestigingen in Amerika, China, België en Duitsland. Daarnaast is er sinds 2008 ook een eigen software ontwikkelingsbedrijf in Moldavië.

Vaak wordt de vraag gesteld waar de naam Inther vandaan komt. De uitleg is hier vrij eenvoudig. Het is namelijk een samenvoeging van het woord integratie (een wezenlijk element in de uitvoering van projecten) en de eerste 3 overeenkomende letters van de achternamen Herder en Hermsen.

System Integrator

Inther is begonnen als een besturingssoftware leverancier voor de intralogistiek, maar is uitgegroeid tot een onafhankelijke system integrator, met klanten over de hele wereld. Toonaangevende ondernemingen als Estée Lauder, Skechers, Stanley Black & Decker en Hema, maar ook een Alibaba en JD.com behoren tot de vele referenties van Inther.  De software die Inther zelf heeft ontwikkeld en verder heeft uitgebouwd de afgelopen 20 jaar, speelt bij alle automatiseringsvraagstukken een hoofdrol bij de aansturing van de processen. Typerend voor de oplossingen en werkwijze van Inther, waarbij bewezen technieken worden ingezet, zijn een korte implementatietijd, flexibiliteit, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en een aantoonbare snelle terugverdientijd. “Dankzij onze oplossingen realiseren onze klanten grote kostenreducties, terwijl tegelijkertijd de capaciteit, productiviteit, bezettingsgraad, customer service en kwaliteit worden verhoogd. Met Inther spelen onze klanten in de Champions League van de logistiek”, zegt Paul Hermsen.

Focus op groei

Op dit moment zijn er veel ontwikkelingen gaande, waaronder de bouw van het eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum (R&D) waarin Inther haar eigen conveyor systeem ‘ICE’ produceert (Inther Conveyor Equipment) en waar medewerkers actief zijn met het bedenken en bouwen van nieuwe hardware concepten. Hierbij kun je denken aan hoogstaande technologische oplossingen voor het automatiseren en verder mechaniseren van het orderverzamelen en verpakken van producten. Het spreekt voor zich dat robotisering in de logistiek hierbij een kernelement is. De bouw is inmiddels voltooid en de eerste projecten zijn al gerealiseerd. Dit ‘Technocenter’ zal op termijn ruim 80 voltijdbanen opleveren bij het bedrijf zelf en bij toeleveranciers.

Tijdens de start van de bouw van dit onderzoeks—en ontwikkelingscentrum, beschreef wethouder Jan Loonen (Economische Zaken) Inther als volgt: “Inther is zo’n bedrijf waar we als Venray en Limburg trots op kunnen zijn. Het is een schoolvoorbeeld van de hoogwaardige maakindustrie die zorgt voor de werkgelegenheid die we graag in onze gemeente hebben.”

“Afgelopen 20 jaar zijn hectische jaren geweest met het optuigen van de organisatie. Hierbij lag de focus op het uitbreiden van onze leveringsomvang (verticale integratie), maar ook op het verder internationaliseren en professionaliseren van de bedrijfsvoering. De komende jaren zal de focus met name gericht zijn op standaardisatie en groei”, geeft Martijn Herder aan. “Maar de ontwikkelingen in robotisering zal de markt weer op zijn kop zetten en zal de nodige hectiek met zich meebrengen, waarbij wij ons als een vis in het water zullen voelen”, vult Paul Hermsen aan.