Goods to Person

Hoofdkenmerken

Snel, veilig en eenvoudig. Automatische, snelle en veilige aanvoer van voorraadbakken van- en naar een ergonomisch ingericht werkstation. Dat is in het kort wat het orderpicksysteem ‘Goods to Person’ (GTP) van Inther Group inhoudt.

‘Goederen naar de man’-systemen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en configuraties, geven een boost aan de orderpickprestaties en resulteren in een hogere leverbetrouwbaarheid. Het werkstation toont de persoon die de bakken vult namelijk exact wat hij moet picken en waar het item geplaatst dient te worden. Inther Group heeft een ‘Pick to light’-module, een monitor en een wegingscontrole geïntegreerd waardoor het proces zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk is en daardoor fouten in het fulfilmentproces nagenoeg uitsluit.

Hoe werkt GTP?

Het GTP-systeem is ideaal voor het ergonomisch, secuur en foutloos orderverzamelen van artikelen opgeslagen in bakken. De via een rollenbaan aangeleverde voorraadbak wordt centraal gestopt en het specifieke uitneemvak -met een onderverdeling tot 8 vakken in de magazijnbak- wordt door verlichting gemarkeerd.

Pick to light: afname van pickfouten

Zodra een product van een werkstation gepakt moet worden, geeft de LED-indicator het benodigde aantal weer en instrueert het systeem via lichtbalken in welk vak in de afleverbak het item moet worden geplaatst. Additionele informatie over de orderpicktaak kan op de monitor worden getoond. De orderverzamelaar bevestigt deze actie met een druk op de oplichtende knop. Toepassingen in de praktijk wijzen uit dat deze aanpak resulteert in een significante afname van het aantal pickfouten.

Efficiënt en ergonomisch

Na elke orderpicktaak checkt het systeem of één of meerdere afleverbakken compleet zijn. Ook een extra gewichtscontrole van de krat is mogelijk. Dit biedt 100% zekerheid. Terwijl complete bakken automatisch worden afgevoerd, start de volgende orderpicktaak op het werkstation. De orderverzamelaar bij het werkstation krijgt de voorraadbakken op comfortabele wijze aangeboden; de kratten worden automatisch gekanteld om de ergonomie verder te verbeteren.

Minimale foutkans

Het GTP-systeem van Inther kan tot 4 tot 6 orders tegelijk verwerken. Dit komt neer op een verwerking tot wel 1000 picks per uur. In vergelijking met het traditioneel orderverzamelen, levert dit dus een significante stijging op van de pickprestaties. Dit alles mede door de efficiënte en eenvoudige werkwijze. Met positieaanduiding via LED-balken of LED-strips, monitors, barcodescanners en een weegcontrolesysteem zijn de foutkansen minimaal. En voor het personeel is het systeem ergonomisch geoptimaliseerd en snel te instrueren. Gemak dient de mens…en de distributeur!

  • Ergonomisch ontwerp

  • Eenvoudig principe

  • Optionele gewichtscontrole

  • Geautomatiseerde in- en uitvoer van bakken