GRIPP robotpicking technologie

Hoofdkenmerken

De GRIPP (Gantry Robotic Intelligent Piece Picker) heeft een grote reikwijdte, is compact, veilig en verwerkt tot wel 1200 producten per uur.

Deze volautomatische picking technologie is uniek. Niet alleen vanwege het grote aantal producten dat verwerkt kan worden, maar ook door de flexibele en slimme inzet van deze robot. Ongeacht de vorm van het product, pakt de ‘gripper’ het item op. In de software is een ‘angle of attack’ gebouwd die ervoor zorgt dat de robot het product vanuit de juiste hoek benadert. Hierdoor heeft de picker meer grip en zijn de foutkansen nihil.

Meten is weten

Vooraf sorteren of bufferen is niet meer nodig; de GRIPP is in staat om producten afkomstig uit één voorraadbak in twaalf klantkratten te verwerken. Dit levert naast het voorkomen van oponthoud het grote voordeel op dat het magazijn minder vierkante meters nodig heeft. Daarnaast voert de robot metingen uit: het gewicht van het product, de negatieve weging bij het pakken van het product, de lengte en breedte en zelfs de hoogte van het item. Deze hoogtemeting met een lichtsensor is ook een unicum in de logistieke branche. Door deze metingen bepaalt de robot hoe snel het een product kan verplaatsen (gewichtsafhankelijk) en plaatst het de verschillende items in de juiste bak waar deze automatisch en zo efficiënt mogelijk worden gerangschikt.

Snel en efficiënt

De missie van Inther is productiviteitsstijging voor de klanten te realiseren via intralogistieke automatisering. De GRIPP stelt distributeurs in staat om snel en flexibel te werk te gaan én daarbij kosten op personeel, ergonomische aanpassingen en grote magazijnen te besparen. Werkt uw organisatie met een bakkenopslagsysteem of bent u van plan een nieuw magazijn te bouwen? Houd dan grip op het efficiënt en optimaal verwerken van de goederen met deze volautomatische orderpick-oplossing: GRIPP.

  • Tot 1200 producten per uur

  • Flexibel grijperontwerp

  • Gewichtscontrole

  • Producthoogtedetectie

  • Producten met een hoek selecteren

  • Efficiënte productplaatsing

  • Productafhankelijke snelheid

Meer weten over de GRIPP?

Meer informatie GRIPP robotpicking

Een moment geduld aub.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering vanuit de Provincie Limburg