Automated Document Applicator

Een Automated Document Applicator (ADA) is een machine die volledig automatisch documenten aanbrengt op de buitenkant van een doos.

Het is een arbeidsintensieve handeling: voor elke verzenddoos de juiste documenten printen, verzamelen, in een envelop of ‘doculope’ stoppen en op de doos bevestigen. Soms is het een noodzakelijke activiteit, bijvoorbeeld als zendingen niet mogen worden geopend om de verzenddocumenten te pakken. Denk aan steriele of voor besmetting vatbare goederen zoals medische hulpmiddelen en implantaten waarvan de primaire verpakking kan worden beschadigd.

De volledig geautomatiseerde Automated Document Applicator (ADA) print documenten tot een aantal van vier pagina’s, buffert ze, vouwt ze en bevestigt ze in een folie op verzenddozen. Zowel de afmetingen als de exacte positie van de documenten kunnen continu variëren; de ADA garandeert dat de juiste documenten op de juiste wijze op de juiste doos worden aangebracht.

Functioneel

Als een doos wordt aangevoerd, wordt automatisch de barcode gescand om te bepalen welke documenten (pakbonnen, verzendgegevens, etc.) moeten worden geprint en verzameld. De ADA-machine start vervolgens direct met het printen van de reeds voorbereide verzenddocumenten. Meerdere pagina’s kunnen eenvoudig worden gebufferd en gevouwen. Een robotarm pakt de documenten en snijdt de juiste hoeveelheid folie in een enkele beweging. Vervolgens bevestigt de machine deze set documenten op voorgeprogrammeerde posities – afhankelijk van het type doos – op de bovenkant of zijkant van de doos. Indien nodig scant de machine automatisch de barcode op elke pagina van de verzenddocumentatie.

Efficiënt

De machine kan tot 400 dozen per  uur verwerken.

In een reguliere operatie duurt het 45 tot 60 seconden om pakbonnen of facturen handmatig op verzenddozen te bevestigen. De ADA-machine heeft gemiddeld slechts 9 seconden per doos nodig – afhankelijk van het aantal pagina’s. Dat betekent een vervijfvoudiging van de productiviteit, waarmee de machine zich binnen een jaar terugverdient.

Ga naar www.documentapplicator.com voor meer informatie.

Voordelen

  • Tot vier pagina’s per envelop

  • Volledig geautomatiseerd

  • Kosteneffectief

  • Consistente kwaliteit en betrouwbaar

Demo / Offerte aanvragen

Demo / Offerte aanvragen

Een moment geduld aub.