Order accuracy check

 

Voor extra kwaliteit

Implementatie van een in-line weegschaal resulteert in een afname van het aantal pickfouten en verhoging van de klanttevredenheid.

Controle op pickfouten

In-line weegschaal

Een zo hoog mogelijke uitleverkwaliteit en zo laag mogelijke foutenpercentage is een belangrijk prestatie-indicator in elk warehouse. Het doel is om klachten van klanten en kostbare retouren te voorkomen. Toevoeging van een in-line weegschaal is een eenvoudige, maar bijzonder effectieve oplossing om fouten te ontdekken en ze te herstellen ruim voordat de (steekproefsgewijze) uitgangscontrole plaatsvindt.

Door het actuele gewicht van een bak of doos na het orderpicken te vergelijken met het theoretische gewicht, wordt het direct duidelijk als de inhoud niet klopt. Het gewicht kan op het werkstation op orderregel-niveau worden gecontroleerd, maar ook in de vorm van een eindcontrole van de totale order. Om te compenseren voor mogelijke gewichtsafwijkingen van legen dozen of bakken, wordt weegcontrole vaak gecombineerd met een nulmeting bij de start van het orderpickproces. Bakken of dozen die bij de weegcontrole de toegestane toleranties overschrijden, worden afgevoerd naar een controlestation voor verder onderzoek.

Inther levert weegschalen in verschillende vormen: in-line of stand-alone, dynamisch of statisch. Bij statisch wegen kan het gewicht van een bak of doos alleen worden vastgesteld als de doos stilstaat. Bij dynamisch wegen is het weegmechanisme ingebouwd in een rollenbaan, zodat goederen zonder te stoppen automatisch worden gewogen. Dat levert desgewenst extra snelheid en doorvoercapaciteit op.

Voordelen

  • Verbeterde kwaliteit

  • Eenvoudig en effectief fouten detecteren

  • Integratie middels Inther LC software

Enkele referenties

Logo ADT
Logo Varova Fashion
Logo Marchon
Logo Skechers
Logo Veritas
Logo Van de Velde
Logo Stanley Black & Decker
Logo Huuskes
Logo Seacon
Logo Pluripharm
Logo Audax
Logo Peapod
Logo Snellman
Logo 4SCM
Logo River Island
Logo Estee Lauder